Waarom kies ik voor scharrelvlees in plaats van ‘gewoon’ vlees?

Goed vlees komt van een dier wat een goed leven heeft gehad. Dieren hebben vrijwel dezelfde behoeften als mensen, denk maar aan voedsel, water, sociale contacten, dak boven hun hoofd, genoeg ruimte binnen en buiten.

Goed vlees komt in mate, niet in massa. Dieren worden nog steeds geproduceerd onder onmenselijke omstandigheden. Dieren lijden, omdat ze in een korte tijd zo veel mogelijk moeten groeien of produceren.

Dit wordt ook wel bio-industrie genoemd. De industrie die met de hoogst mogelijke efficiëntie dierlijke producten produceert. Het woord bio-industrie is best verwarrend en kun je denken aan biologisch. Daarom kun je beter vee-industrie zeggen. Dieren worden in deze omstandigheden gestrest, waardoor het dier niet kan genieten van zijn/haar leven. En het vlees smaakt er ook niet lekkerder van.

Dus tussen ‘gewoon’ vlees en scharrelvlees zit zeker een verschil. Scharrelvlees is afkomstig van dieren die meer ruimte krijgen, stro, onbeperkt drinkwater en vaak naar buiten mogen. De scharreldieren hebben daglicht in hun stal, waardoor ze een natuurlijk dag- en nachtritme krijgen. Bij scharreldieren is het verboden om antibiotica of groeibevorderaars aan hun voer toe te voegen. Ook mogen geen lichaamsdelen van de dieren worden verwijderd. Het dier behandel je met respect, ook tijdens de transport. Scharrelvlees heeft een duidelijk herkenbaar keurmerk.

Controles op de dieren wordt gedaan door een onafhankelijke inspectie instelling. Dit is een onafhankelijke organisatie die de kwaliteit in de sector bewaakt. Dit gebeurd vanaf de geboorte tot bij de slager in de winkel.

Ligt het bij de slager in de winkel dan koopt de consument het en ligt het uiteindelijk bij jouw op tafel en ga je genieten van dit lekker stukje vlees. Nu je weet dat dit dier een goed leven heeft gehad en kun je er ook zeker van genieten!


©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now