• Lauren

Tips voor onzekere tijden

Bijgewerkt: apr 1

Hallo allemaal!

Er is een hoop onrust nu met het Corona virus.

Scholen zijn dicht, de meeste horeca is dicht en (bijna) iedereen die examen moet doen maakt zich hier zorgen over. Kortom: er is veel angst en onzekerheid in Nederland, en de rest van de wereld. Om toch nog een beetje ontspanning te vinden in dit alles heb ik een aantal tips voor jullie.


tip 1: structuur

Ik weet dat het heel verleidelijk is om lessen vanuit bed te volgen en lekker uit te slapen, maar probeer voor jezelf zoveel mogelijk structuur aan te brengen. Je zult merken dat dit je veel helpt in deze onzekere tijd. Sta bijvoorbeeld om een vaste tijd op en ga om een vaste tijd naar bed. Probeer jezelf ook niet wakker te houden op het moment dat je moe bent, maar ga lekker in bed liggen als je merkt dat je moe wordt.


tip 2: zoek ontspanning

Dit is écht voor iedereen anders. Voor mij helpt het bijvoorbeeld om een spelletje te spelen, een wandeling te gaan maken(als je geen klachten hebt natuurlijk), te schrijven of te koken/bakken. Bepaal voor jezelf hoe lang je ergens van ontspant, want anders heeft het een negatief effect. Iets kan bijvoorbeeld wel nog leuk zijn, maar het kan zijn dat je er niet meer het gewenste, ontspannende effect van ervaart.


tip 3: maak een planning

Dit is iets dat mij ontzettend veel helpt in tijden die onzeker zijn.

Schrijf niet alleen 'grote' dingen op, maar ook kleine dingen. Wees ook concreet in wat je plant, anders kan het je nogal ontmoedigen. Dingen die ik opschrijf zijn bijvoorbeeld: was vouwen, planning maken, blog schrijven voor het project etc. Verder kan het nog helpen om je planning op papier te maken zodat je allemaal dingen af kunt strepen. Dit geeft een beetje verlichting.


tip 4: doe niet teveel tegelijkertijd

Dit ben ik zelf nog steeds aan het leren, want ik ben zo vaak met zoveel dingen tegelijk bezig. Wanner ik mijn eten aan het bereiden ben, dan pak ik ook mijn tas in en ruim ik ook de vaatwasser in. Probeer maar één ding tegelijk te doen, het kost meer tijd, maar haasten is ook niet fijn.


tip 5: zet je wekker een half uurtje eerder

Zelf sliep ik altijd zo lang mogelijk door, maar dan moest ik me haasten. Als ook maar één ding verkeerd liep, dan kwam ik al in de knoei met mijn tijd. Ik werd gestrest wakker.

Sinds een tijdje zet ik mijn wekker een half uurtje eerder, waardoor ik dus veel rustiger wakker wordt en dit vind ik zo fijn dat ik niet meer terug wil. Ik kan nu op mijn gemak eten maken, ontbijten, koffie drinken en mijn spullen bij elkaar pakken. Het geeft zoveel rust!


Dit waren mijn tips!

Ik hoop dat ze je kunnen helpen.


Veel liefs,

Lauren


0 keer bekeken

©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now