• Nootje20

Sporten met spierpijn

We weten allemaal dat bewegen erg gezond is. De beweegrichtlijnen zijn dan ook 150 minuten per week matig intensief bewegen en tweemaal per week een intensieve training waar je extra werkt aan je spieropbouw en botversterking. Als je een tijdje niet heb gesport, dan is de kans groot dat je de volgende dag spierpijn gaat krijgen. Maar is sporten met spierpijn wel een goed idee? Het antwoord is nee. Je lichaam en je spieren hebben namelijk rust nodig om te herstellen en eventuele spieropbouw te bevorderen. Probeer daarom je lichaam niet te pushen, maar ook rust te nemen als je lichaam daarom vraagt.

Wanneer je misschien net bent begonnen met sporten is het lastiger om in te schatten of je wel of niet kan gaan sporten. Je bent je lichaam namelijk nog aan het leren kennen. Wanneer je spierpijn hebt heeft je lichaam de tijd nodig om te herstellen. Als je spierpijn hebt gekregen van cardio-oefeningen, dan is dit anders dan kracht oefeningen. Je spieren herstellen namelijk iets sneller van een cardio training dan van een kracht training. Over het algemeen geldt een rustperiode van minimaal 24 uur na een cardio training. Wanneer je een intensievere cardio training hebt gedaan, zoals fietsen of hardlopen kan je beter een rust periode van 48 uur nemen. Na een gemiddelde kracht training geldt ook en rust periode van 48 uur. Natuurlijk kan je wel een rondje wandelen als je spierpijn hebt. Dit is ook goed om de spieren soepel te houden.

Fit zijn en in beweging blijven is erg belangrijk voor je gezondheid. Ook kan bewegen helpen om stress te verminderen. Maar natuurlijk is het ook belangrijk om je lichaam af en toe wat rust te gunnen. Doe het dus vooral op jouw eigen tempo en luister goed naar je lichaam.

0 keer bekeken

©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now