Picknick time

De lente komt er weer aan en waar denk je dan meteen aan; juist, PICKNICKEN.

Gezellig met je vriend/vriendin, vrienden of familie op een kleedje genieten van het weer, een hapje en een drankje.

Helaas is het momenteel een andere tijd dan we gewend zijn met het coronavirus. Blijf vooral thuis en houdt 1,5 meter afstand zijn nu de richtlijnen. Maar om uit te kijken naar de tijd dat dit achter de rug is en we weer gezellig met elkaar kunnen afspreken. Hier alvast wat tips en tricks! 😊

De makkelijkste keuze is dan ook dat je kiest voor stokbrood met sausjes, maar met wat extra voorbereiding kun je ook een creatieve, gezonde en zeker ook nog lekkere lunch maken. In dit artikel zal ik jullie wat tips geven.

1. Het is natuurlijk belangrijk om voldoende water te drinken en zeker als het wat warmer weer wordt. Denk er dan eens aan om lekkere dingen in je water te doen. Zoals fruit, munt, citroen, komkommer etc. Hierdoor krijg je een lekker smaakje en ben je geneigd om meer te drinken.

In plaats van gewoon een appel of een peer kun je ook denken aan fruitspiesjes en smoothies. Lekker fris en ook nog eens lekker gezond.

2. Het is handig om dingen mee te nemen, die ook een tijdje houdbaar zijn zonder de ijskast. Dus kies geen dingen zoals rauw vlees, bij warm weer vermenigvuldigen bacteriën zich razendsnel. Wel kun je denken aan een lekkere koude salade, die kun je helemaal maken naar jouw smaak.

3. Mocht je genoeg tijd hebben om alles voor te bereiden kun je ook denken aan lekkere havermout pannenkoekjes. Deze zijn gezond en kun je ook gewoon eten als ze koud zijn. Wat ook heel lekker is zijn volkoren wraps, die kun je helemaal maken naar jouw smaak, hierbij kun je denken aan gerookte kip, komkommer sla, humus etc.

Mocht je nu helemaal klaar zijn met je picknickmand is het handig om te kijken welke dingen nog essentieel of handig zijn om mee te nemen.

- Picknicken doe je meestal op een grasveld maar dan wel op een kleed/badlaken. Dus zorg dat je die bij je picknickmand legt en ook meeneemt.

- Mocht je salades hebben gemaakt is het handige om wat bestek mee te nemen, zodat je niet met je handen hoeft te eten. 😊

- Zorg ervoor dat al het eten in afsluitbare doosjes zit, zodat het geen vieze boel wordt als je een plekje hebt gevonden.

- Papieren en/of vochtige doekjes zijn altijd handig om mee te nemen, je weet nooit hoe het loopt.

Nu genoeg achter je laptop gezeten en maak hier werk van, ga genieten van het weer en maak er een topdag van!


0 keer bekeken

©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now