Hoe blijf je op gewicht?

Eindelijk, het is je gelukt. Je bent afgevallen en je hebt je streefgewicht bereikt. Maar wat nu… op gewicht blijven, dat kan even lastig zijn als afvallen of bijkomen. Ik heb een aantal tips en tricks opgesteld om je een steuntje in de rug te geven. Hopelijk heb je hier wat aan!

1. Blijf in beweging

Eén van de belangrijkste dingen is blijf in beweging; het liefst elke dag en dan minstens een half uur. Om op gewicht te blijven is het bovendien goed om te werken aan je spieren; spieren gebruiken immers meer energie.

Met een half uur bewegen wordt bedoeld matig intensief, dan kun je denken aan stevig doorwandelen. Maar het zijn soms ook dingen waar je zelf niet bewust over nadenkt, zoals de trap nemen in plaats van de lift, met de fiets naar je werk/school of boodschappen doen. Zelfs met stofzuigen ben je volop in beweging. Maar je mag zelf zo creatief mogelijk zijn hoe jij je beweging die dag doet. Want hoe leuker jij het bewegen vindt, hoe makkelijker jij het vol houdt! 😊

2. Slaap voldoende

Slaap is zeker een belangrijke factor om op gewicht te blijven. Te weinig slaap maakt namelijk dik. Door slaapgebrek komt er minder leptine vrij en dit hormoon zorgt ervoor dat jij een verzadigd gevoel krijgt. Slaapgebrek zorgt ook voor zwaarlijvigheid door toegenomen ghreline. Ghreline is het hongerhormoon en dat zet je dus aan tot eten. Dus denk goed na over hoelaat je naar bed gaat, want minder dan 6 uur slaap is dus te weinig.

3. Weeg jezelf regelmatig

Je zou denken van niet, maar toch is het slim om je regelmatig te wegen. Het is wel normaal dat je tussen de 1 a 2 kilo schommelt over een aantal dagen. Mocht je hier nu gevoeliger voor zijn weeg jezelf dan niet dagelijks. Is het wel weer tijd om je te wegen zorg dan dat je iedere keer op hetzelfde tijdstip je weegt. Wanneer je merkt dat het steeds wat meer wordt, dan is dat het teken dat je moet gaan ingrijpen. Misschien moet je weer wat minder of anders gaan eten of wat meer gaan bewegen om op je streefgewicht te blijven.

4. 3 maaltijden per dag

Het is belangrijk dat je sowieso 3 maaltijden per dag eet. Kies voor zoveel mogelijk producten in de schijf van vijf en eet gevarieerd.

Ga geen maaltijden overslaan, want dit vergroot de kans dat je juist voor ongezond eten gaat kiezen en dat wil je niet. Tussen de maaltijden in zijn tussendoortjes ook zeker belangrijk. Kies sneller voor een stukje fruit, dit zorgt ervoor dat je suikerspiegel weer een boost krijgt en je weer even vooruit kan zonder eten.

Mocht je nou toch super veel zin hebben in iets ongezonds, ga het jezelf dan niet verbieden, maar pak een klein beetje. Verbieden is het begin van de aansteker dat je over een aantal dagen het niet meer volhoud en alles wat niet mag je wilt opeten.

5. Support

Anderen kunnen je helpen bij het volhouden van je doel. Zeker de mensen waarmee veel samen bent of mee samen woont. Er zijn ook op internet communities waarbij je je kan aansluiten en je verhaal kan delen. Zo ben je nooit alleen in je doel en blijf je volhouden!

Er zijn nog veel meer tips en tricks, je kan nog denken aan

- Wees tevreden met wat je al bereikt hebt

- Zorg voor voldoende zelfeffectiviteit

- Rustig eten

- Blijf gefocust ook met lastige situatie in het vooruitzicht

- Morgen is weer een dag

Mocht je dit artikel nu interessant vinden en meer uitleg willen over de andere tips en tricks, laat een berichtje achter!


0 keer bekeken

©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now