• Lauren

Biologisch en biologisch-dynamisch

Bijgewerkt: apr 2

Hallo allemaal!

De markt voor biologische producten wordt steeds groter.

Supermarkten kiezen massaal voor meer biologische producten, maar ook natuurwinkels doen hier veel aan. Velen eten biologisch vanuit gezondheidsstandpunt en andere doen het voor het dierenwelzijn.

Maar ook hoor ik steeds vaker over biologisch-dynamische producten.

Wat is het verschil tussen deze twee?


Biologisch: wat is het?

Bij de productie van biologische producten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en het dierenwelzijn. Producten worden op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd.


Biologisch: hoe herken ik het?

Veel mensen twijfelen eraan of een product biologisch is, want op veel producten staat dat het product biologisch is, maar uit onderzoek blijkt dan dat het product helemaal niet biologisch is. Er zijn dus veel sceptici.

Toch is een biologisch product wel te herkennen aan een speciaal biologisch keurmerk. Het product wordt hiervoor goed gecontroleerd en krijgt het keurmerk niet zomaar. Twijfel je dus of een product biologisch is, omdat het in de naam van het product staat, ga dan op zoek naar het keurmerk op de verpakking.

Bij een biologische landbouw wordt rekening gehouden met gezondheid, ecologie, eerlijkheid en verantwoordelijkheid.


Biologisch-dynamisch: wat is het?

Bij een biologisch-dynamische landbouw staan bodemvruchtbaarheid en groeiversterking centraal. Ook wordt er meer rekening gehouden met de dieren bij een biodynamische landbouw. Zo houden koeien bijvoorbeeld hun horens en kippen hun snavels. Biodynamische producten kun je herkennen aan een Demeter keurmerk.


Veel liefs,

Lauren©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now