• Thischicklovesfood

10 immuunsysteem boosters

Bijgewerkt: apr 1

In deze blog ga ik tips geven over hoe je je immuunsysteem een boost kan geven. In deze tijden van het Corona virus kunnen we allemaal wel een extra boost gebruiken.


Yoghurt

Yoghurt bevat van nature probiotica. Dit zorgt voor de goede bacteriën in je darmen. Uit onderzoek is gebleken dat als je genoeg probiotica binnen krijgt je 33% minder kans hebt op ziektes.


Aardbeien

Aardbeien zitten vol met vitamine C, vitamine C bestrijd virussen al voordat je ziek wordt en het breekt stresshormonen af. Als je je even niet zo fit voelt maak dan een aardbeien smoothie met vers sinaasappelsap, je voel je meteen een stuk fitter.


Spruitjes

Spruitjes zijn goed voor de zwezerik, dit is een van de belangrijkste organen in ons afweersysteem. Eet daarom regelmatig spruitjes. Je kan spruitjes koken of blancheren en dan mee wokken.


Paddenstoelen

Paddenstoelen hebben een positief effect op de productie van witte bloedcellen, witte bloedcellen helpen bij het bestrijden van infecties in het lichaam.


Havermout

Havermout zit boordevol bèta-glucaan. Glucanen behoren tot de groep koolhydraten. Het zijn ketens van glucose en komen voor in de celwanden van planten. Je zult merken dat wondjes sneller helen en antibiotica beter werken.


Thee

Thee is niet alleen een rustgevend drankje voor een zere keel, een studie heeft aangetoond dat mensen die gedurende twee weken, vijf koppen zwarte thee per dag dronken, meer van het immuunsysteem stimulerende eiwit interferon in hun bloed hadden dan mensen die dat niet deden.


Wortels, zoete aardappel en pompoen

Wortels, zoete aardappelen en pompoen zijn beta caroteen rijke voedingsmiddelen en goed verkrijgbaar in de herfst. Beta caroteen is een krachtige antioxidant en bestrijdt zo vrije radicalen. Studies hebben aangetoond dat beta caroteen zelfs het risico op hartkwalen kan verminderen.


Bottenbouillon

Helpt bij het verminderen van ontstekingen en slijmvorming, net als medicijnen doen. versterken het immuunsysteem doordat ze levensnoodzakelijke vitaminen en mineralen opbouwen in je lichaam. Bottenbouillon helpt bij infectieziektes, pijnlijke gewrichten, griep, allergieën, krampen, diabetes, een hoog cholesterol, chronische darmontstekingen en ga zo maar door. Oma schotelde je niet voor niets echte bouillon voor als je vroeger ziek was – en nee – die kwam niet uit een pakje.


Knoflook

Knoflook bevat een ingrediënt genaamd allicine, dat infecties en bacteriën bestrijdt. Het eten van teentjes rauwe knoflook heeft aangetoond dat de je hiermee de kans op een verkoudheid verlaagt.


Pure chocolade

Pure chocolade zit vol met het mineraal zink, wat het risico op infecties vermindert en de groei van witte bloedcellen juist stimuleert. Wel is het aan te raden suikervrij chocolade te kopen of raw chocolate


foto: R.V.

0 keer bekeken

©2018 by physicalbusiness.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now